Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Fazi masak
Mail this Foto to a friend
Search BoardTracker for..
Fazi masak



< Previous

Next >
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Sunday, 14-Oct-2007 16:51
Gambar Raya
Gambar2 Raya ni yang kami kumpul since before raya lagi, masa Shah datang untuk berbuka before he left to VA. Dia masak wonton ngan mussels. I pulak masak steam fish ngan Kailan. Hari Khamis dah kedengaran desas-desu mengatakan Hari Raya jatuh pada hari Jumaat. Kelam kabut sangat rasa. Mulalah tanak & masak itu dan ini. Last2 baked carrot cake (resepi dari Roy). Dah masak tu, dalam pukul 3 pagi cam tuh, kejut Zaid suruh decorate kek tu. Dengan mamai dia tu, inilah hasil kek raya ku LOL - Thank You, Abang :flowers:



First Raya, biasalah, kami lepak kat rumah saja, tunggu orang datang untuk beraya. As Raya jatuh pada hari Jumaat, most of them datang lepas office hours. Fairul ada kelas so tak boleh nak datang awal. Petang pulak, Danial & Ezra ada game football. Ijat I pontengkan :-D Zaid ada 2 meetings hari tuh. Anyway, I masak nasi dagang (versi Kelantan & Trengganu), Rendang & Kuah Kacang untuk Nasi Impit. Thanks to Leni & family (sedap air teleng you), Liza & family (your black forest cake is sooo yummy), Bashir, Fidie, Phyllis, Arif & family and Zam & family for coming. I ni tak adalah nak buat e-vite ke kad jemputan ke nak suruh-suruh orang datang rumah untuk beraya. Dah bertahun2 dok sini, so orang dah tahu, I memang masak something special untuk Beraya. LOL. Lepas jer derang balik, my uncle called from Malaysia. Rupanya derang makan nasi dagang jugak untuk hari Raya LOL. Seronok dapat berbual dengan family di Malaysia. InsyaAllah, kalau tak December tahun ni, summer tahun depan I balik Malaysia.




Second Raya, Kami pergi rumah Sultana. Jumpa Liza & co lagi kat sana :-D . Sultana masak indian foods. Sedap....... Lepas tu bebudak nak gi Discover Mills (mall) sebab nak spent duit raya yang pak dia bagi LOL . I ngan Zaid pun beli kasut gak ;-) Lepas tu balik rumah kejap then gi rumah Jum sebab nak beraya dengan baby baru dia, Jacob. Tak meragam langsung si Jacob nih. Biasalah dia akan jadi tumpuan semua orang. Lepas sorang2 pegang dia LOL Jumpa Azah & hubby kat situ. Balik rumah dekat kul 11 malam. Terus lepak... penat betul.




Hari Raya ketiga (Ahad). Budak2 dah lama pesan, hari Ahad derang nak bawak kengkawan derang datang beraya. Walaupun bukan islam, tak salah ajak derang meraikan Aidil Fitri. At least tahulah derang ni serba sedikit perihal adat istiadat ugama dan kebudayaan kita. Di samping rendang dan nasi impit yg derang dak sorok awal2 (takut habis), I masak baked mac & cheese and hot wings. Kira 3rd Raya ni westernlah sikit LOL.



Anyway, how's your Raya?

Nota :
Baju Raya pertama Fazi&Zaid tajaan Jum & Kay Ree
Baju Raya kedua Fazi tajaan Nonie

© Pidgin Technologies Ltd. 2016