Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


elok-elok aina... kang jatuh
Mail this Foto to a friend
Search BoardTracker for..
elok elok aina kang



< Previous

Next >
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Wednesday, 9-Jan-2008 00:00
Kembara IX - University of Wisconsin
Lepas melawat capitol building, kami jenguk2 kawasan University of Wisconsin. Sebab masa tu cuti, tak ramai penghuni university yanng kami temui. Kawasan yang selalunya sesak dengan manusia pun sunyi sepi jer. Tapi sukalah kawasan ni sebab dekat sangat dengan Tasik Besar tu. Bangunan dia pun cantik macam castle gituh 8-)



Pacifica D&B leads kami round2 nak cari tempat parking. Pusing punya pusing, kami pun ambiklah satu jalan ni. Zaid dah terperasan yang Deen masuk jalan haram (i.e. jalan untuk laluan bas sahaja). Tapi sebab kami ni tak moh sesat, so ikut ajalah bekalakng pacifica Deen tu. Lepas tu Zaid nampak ada itu keter polis sudah follow dari belakang. Dalam hati dia dok berdoa agar polis tu nampaklah plet Georgia tu so tak kena saman. Bila kami pusing kanan, keter polis tu pusing kiri. Ahhh lega.



Tapi lepas tu jumpa lagi keter polis tu dok ikut van kami. Gamaknya polis ni ada itu syak wasangka kot... dia potong van kami, dah dok sebelah van Baya... dahlah masa tu Baya tak pakai seat belt... huh kelamkabut jugaklah mak cik tu. So main lambai2 dengan polis tu, lepas jugak. So kami decided masuk ajalah parking lot mana2. Bayar pun bayar lah. Nasib baik hari cuti, so parking free (tapi tak sure, kami masukkan jugak syiling 25 sen 3 keping untuk 45 minit). Lepas park keter elok2, kami pun merondalah kawasan U dengan kami.



Dalam ronda2 ni jumpalah mat saleh ni. Professor agaknya sebab nampak berumur sikit dan berjambang. Dok tanya kami dari mana semua (terus Zaid teringat kes Padri hari tu). Jawab dari Malaysia terus dia kata... oooh so you're muslim and you speak Arabic... pulak dah. So sahlah bukan professor kot. Zaid jawablah yang kami ni memang muslim tapi tak cakap Arab. LOL

© Pidgin Technologies Ltd. 2016