Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Garmin kata, Turn Left
Mail this Foto to a friend
Search BoardTracker for..
Garmin kata Turn



< Previous

Next >
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Tuesday, 15-Jan-2008 00:00
Kembara XV - Sledding in the snow
Teringat lagi masa on the road from Georgia to Wisconsin hari tu, kami suami isteri dok berbincang dalam keter, kalau sampai sana nanti, dok sana nanti, kalau tak dapat snow tak payahlah rasa apa2.... tujuan utama nak jumpa Baya & Deen dan bebudak tu. Kalau dapat rasa fresh snow, kira bonus lah tu :-D Even dah masuk Illinois (Chicago area) pun, rupa snow tak nampak pun. Anak2 dah bising dah.... mana snow.. mana snow LOL

So kiranya hari ni ibarat pucuk di cita, ulam yang datang. Dapat snow dan bebudak lagilah riang-ria macam di Hari Raya, dapat main sledding dalam fresh snow lagi.

Kiranya hari ni dalam sejarahlah jugak. Atas dorongan suami, anak2 dan Baya, I kuatkan hati, join depa semua main sledding. Masa mula2 naik menda alah tu, tuhan aja yang tahu. Pegang tempat pemegang tu bukan main kuat lagi macam nak tercabut handle tu. Kaki pulak bukan main kuat lagi tahan kat tanah. Padahal kalau dok tahan macam tu, manalah sledding tu nak gerak. Lepas kaki sikit2... sikit2.. lahan2 .. so benda tu pun geraklah lahan2 jugak... Rasanya OK kot... so terus lepaskan kaki dan bersdesyum benda tu meluncur ke bawah....



Maka mulalah dup dap dup dap jantung laju. berselawat dan baca itu ini bagai. Bila sampai bawah... hmm not bad ;-) Seronok pulak jadinya...So buatlah dua 3 kali lagi....

Yang bebudak ni, bila dah boring menlucur macam tu aja, mulalah create bump lah, buat loronglah... lawan sapa jauhlah. Memacamlah idea derang ni bila dah boring dengan sesuatu permainan 8-)

© Pidgin Technologies Ltd. 2016