Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


graduation day
Mail this Foto to a friend
Search BoardTracker for..
graduation day



< Previous

Next >
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Saturday, 10-May-2008 00:00
Magna Cum Laude
A very busy weekend. After picked up Zaid from the airport, went to buy an ice cream cake to surprise Fairul on his 22nd birthday.

The next day went to Dani and Ezra's school to watch their football scrimmage. Will upload the photos later. But couldn't stay long as we need to attend Fairul's commencement at his college. Must be there before 2:00 pm. So have told their coach that we need to pick Dani and Ezra around 12 noon so that we can be there before the commencement start.

After picked the kids, went home first to get dress. Alarr... anak nak terima ijazah, nak lah jugak tampal bedak, pakai lipstick, shadows sana sini, kan? Melaram lah akak dengan baju baru and beg Coach yg abang Zaid hadiah masa birthday dulu tu. Ni kira hari pecah dara dialah. First time pakai LOL Sayang weii...

We arrived at the college just in time before they entered the hall. Alamak, tempat duduk semua dah kena sapu. Beridirilah kami anak beranak. Cari sudut elok sikit, tak nak lah bila ambik gambar nanti nampak dari belakang jerr.. :-D Punya lama berdiri, dah naik kematu dah kaki nih, sebab akak pakai kasut tumit tinggi 8-)



Bila announcer sebut nama anak, alahai rasa kembang kuncup hidung. Nak nangis ada, nak menjerit ada. Sesungguhnya inilah hadiah hari ibu yang paling best sekali. http://fazizaid.fotopages.com/?entry=118853(Rasa baru jer dia graduate high school). Teringat 22 tahun yang lepas, lepas final exam, that night I was in labor. 4 days after that we wnet for our commencements. Bawak Fairul sekali gi terima ijazah. Hari ni, 4 hari lepas birthday dia, dia pulak terima ijazah :-D



After all the graduates received their certificates, we went outside to take few photos. Went to the reception area as they served some foods and drinks too. Lapar gila time ni sebab tak makan since pagi lagi. Pulun habis2 apa yang ada.



And then Fairul took us for a campus area. Aduhai, dengan kasut tumit tinggi nak kena jalan satu campus, mahu tak tonggek bontot ;-) I stay macho & ayu jer lah. Sambil jalan2 sambil ambik gambar.

Then we went to Fairul's house for a rest. Sempatlah buat air liur basi kejap sementara tunggu dinner time. Tanya dia nak gi makan kat mana since we will be celebrating 3 events. Birthday, Graduation and Mothe's Day. 3 dalam 1 lah tu. Kesian cik abang kalau nak kena ada 3 dinner mana tak koyak poket dia LOL We went to Pappadeaux Seafood Restaurant kat area Marietta tuh. Fuuhh.. punyalah ramai orang, sampai kena tunggu 1 jam. Sempatlah petik kemra jugak.



Zaid said order anything you want. Ni dah kira bagus nih. Si Dani nak try fried alligator. Explainlah kat dia, menatang tu kita tak boleh makan. So semua order seafood jer lah. Kira berbaloi lah dengan harga yang kami bayar & kena tunggu sejam nak dapatkan tempat duduk. Masa makan, sempat lagi bisik2 dengan waiter ti soh bawakkan kek sepotong sebab nak celebrate graduation day Fairul kat situ. Dalam masa berbisik tu dia dah tahu dah. Semua senyum2 sebab nak pekenakan Fairul. Kami ingat nanti adalah semua waiters datang nyanyi gumbira. Rupanya dia bawak ekk dengan lilin jer. Hah.. pandai2 kau orang lah nak buat camana. Gitulah gamaknya dalam fikiran pak cik waiter tu kata dalam hati. LOL






Balik rumah terus "cuci" gambar sebab tak sabar nak bagi link kat family kat Malaysia.



Bangun pagi, terkejut tengok ada roses and two cards

© Pidgin Technologies Ltd. 2016